top of page
  • Yazarın fotoğrafıFul Alüminyum Proje

Seramik Cephe Kaplama Nedir? Uygulama Alanları Nelerdir??



Seramik Cephe Kaplama Nedir?

Yapıların “sağır” cephelerine uygulanan seramik cephe kaplama sistemleri; leke tutmayan, ısı dayanımı yüksek olan, aşınma ve darbe dayanımı yüksek olan, dış etkenlere dayanıklı ve çeşitli renk ve ebatlara sahip bir malzemedir. Yapıların hem iç hem dış cephelerinde kullanılabilir. Bilhassa ısı dayanımının yüksek oluşu binaların dış cephelerinde kullanımları için bir tercih sebebidir. Dış cephe seramik kaplamanın klipsli, gizli kanallı ve yapıştırma adlarıyla bilinen üç çeşidi mevcuttur.


Seramik Kaplama Klipsli Sistem

Seramiklerin, çelik görünümlü paslanmaz klipsler ile alüminyum profillere monte edildiği sistemdir. Monteleme işlemi sonrası uygulama yapılır. Klipsli yöntemin tercih edilmesinin başlıca sebepleri ekonomik ve oldukça güvenli bir kaplama sistemi olmasıdır.


Gizli Kanallı Sistem

Seramiklerin arka yüzeylerine takılan alüminyum klipsler ile taşıyıcı mekanizmaya monte edildiği sistemdir. Çoğunlukla 60 x 60 cm, 60 x 120 cm ve 50 x 100 cm boyutlarında malzemeler için uygundur.


Yapıştırma Sistem

Seramiklerin alüminyum taşıyıcı mekanizmaya monte edilmesi için geçici bant ve poliüretan esaslı yüksek dayanıklı, -40 ile 100 derece arası elastikiyetini koruyan bir malzeme kullanıldığı bu sistem, seramik cephe kaplama alternatifleri arasında maliyet açısından en uygun olanıdır. Yapıştırma sistem, tüm seramik ebatlarına uygulanabilir ve talebinize göre açık veya kapalı derzli olarak montelenebilir.





13 görüntüleme
3a8dad7f872542a95103cb9ca74dc415.png
bottom of page