top of page
  • Yazarın fotoğrafıFul Alüminyum Proje

Alüminyum Yassı Ürünler ve Kullanım Alanları


Ful Alüminyum - Alüminyumda çözüm ortağınız.


Alüminyum Yassı Ürünler ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Birçok farklı sektörde kullanımı mevcut olan alüminyum elementi, günümüzde en sık tercih edilen yapı malzemelerinden biridir. Yapısal ve temel özelliklerinin getirdiği avantajlar sık kullanılmasında önemli rol oynar. Bunlar başlıca: hafiflik, dayanıklılık, işlevsellik (kolay şekil alabilirlik), geri dönüştürülebilirlik ve düşük maliyetlilik olarak sıralanabilir. Yapısı gereği güçlü bir iletken olması aynı zamanda enerji sektöründeki kullanımı için avantajlı bir özelliktir. Hayatımızın her alanında kullandığımız araçların ve aletlerin neredeyse tamamında kullanılan alüminyum, farklı kimyasal maddeler ile karıştırılarak da işlenebilir ve alüminyumdan üretilen malzemelerin şekillendirilmesiyle alüminyum yassı ürünler üretilir.


Alüminyum Yassı Ürünler

Ülkemizde özel sektörde birçok üreticiye sahip olan alüminyum yassı ürünler, sıcak / soğuk haddeleme yöntemleri ile üretilir. Bu yöntemler doğrultusunda üretilen başlıca yassı ürünler: alüminyum plaka, levha, rulo, çeta ve folyo olarak sıralanabilir. Bu ürünler kendi içlerinde formlarına göre çeşitlenebilir. Kullanılacak alana göre dekoratif veya fonksiyonel olarak seçeneği mevcut olan ve en çok tercih edilen şekiller düz, çetalı, gofrajlı, baklavalı ve perfore delikli olarak kullanıma hazırdır.


Alüminyum Yassı Ürünlerin Kullanım Alanları

Tıpkı işlenmemiş ve şekil verilmemiş alüminyum malzeme gibi alüminyum yassı ürünler de hayatımızın birçok alanında karşımıza çıkmaktadır. İnşaat, ulaşım, havacılık, telekomünikasyon gibi büyük sektörlerden evlerimizin ve mutfaklarımızın ufak köşelerine kadar alüminyum yassı ürünler kullanılmaktadır. Yassı yapıdaki bu tip alüminyum ürünleri günlük hayatımızda ulaşım araçlarında, sokaklardaki levhalarda, plakalarda, çeşitli elektronik ürünlerde ve konserve formundaki gıda ürünlerinin dış ambalajlarında görebiliriz. Hafif yapısı ve kolay şekil alabilir oluşu kullanım alanlarının çeşitlenmesinde başlıca faktördür.

9 görüntüleme
3a8dad7f872542a95103cb9ca74dc415.png
bottom of page